5 redenen waarom videomarketing de toekomst is

5 redenen waarom videomarketing de toekomst is

Onze aandacht spanne wordt steeds korter en korter. Daardoor is het voor merken ook steeds moeilijker om de aandacht van consumenten te trekken, en om deze aandacht vervolgens vast te houden. Onze hersenen nemen beelden echter veel gemakkelijker op dan bijvoorbeeld teksten. Het is dan ook niet zo gek dat videomarketing werkt.

Onze hersenen houden ervan

Na Google is Youtube de belangrijkste zoekmachine. We kijken dus massaal en graag video’s, reden te meer om dit in te zetten als marketingmiddel. Video is een enorm krachtig middel om emoties mee op te roepen door de combinatie van beeld, tekst, en geluid. Je kan als merk bepaalde gevoelens oproepen bij de consument die deze vervolgens gaat linken aan jou. Deze gelinkte emoties zorgen er op hun beurt dan weer voor dat de consument een band gaat voelen met het merk. Videomarketing is dus de ideale manier om de loyaliteit en het engagement bij de consument te verhogen.

Desktop vs Mobile 

Al sinds 2017 zoeken we meer op via onze telefoon dan via de traditionele weg via de desktop. Dit is goed voor de video’s die we maken. Video gaat namelijk enorm goed samen met onze mobieltjes. Bovendien is het ook makkelijker deelbaar via deze weg. Video’s die viraal gaan kunnen miljoenen views, likes, en reacties opleveren. Wat positief is voor je merkbekendheid ook al leidt het niet direct tot een verhoogde verkoop.

Creativiteit is koning

Video is enorm veelzijdig, de opties zijn echt eindeloos. Welke boodschap je ook wil overbrengen aan een klein of groot budget, met creativiteit geraak je heel ver. Doordat de video’s die gemaakt worden steeds vaker data-driven zijn beweren sommige dat dit de creativiteit in de weg zouden staan. Dit is echter niet waar. De keuzes die gemaakt worden zijn misschien wel onderbouwd maar dit zorgt er juist voor dat je de creatieve keuzes op de juiste vlakken kan maken. Waardoor de marketing effectiever gaat zijn. 

Aantrekkelijkheid

Een video is voor veel mensen aantrekkelijker dan een tekst, dit omdat het gewoonweg minder moeite kost. Je kan op een snelle en eenvoudige manier iets uitleggen door het te laten zien. Daardoor zijn mensen tot 4 keer sneller geneigd een video te bekijken dan bijvoorbeeld een tekst te lezen. Het komt ook persoonlijker over dan een ellelange tekst.

Lang vs kort

Video’s heb je in alle soorten, maten, en lengtes. Lange video’s hebben jarenlang de voorkeur gekregen maar deze trend begint te veranderen. Dit is onder anderen te wijten aan Instagram, onze korte aandacht panne, maar ook het immens populaire Tik Tok. Dit groeiende platform zullen we in 2020 zeker in het oog moeten houden. Want wie op 15 seconden een verhaal kan vertellen en overbrengen heeft talent. Misschien wordt dit zelfs de nieuwe norm.

Geen reacties

Je reactie toevoegen